KönyvtárMozi

A kulturális alapellátás kiszélesítéséért és a kulturális alapú közösségépítésért az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága, valamint az Informatikai és Könyvtári Szövetség megállapodást kötött szakmai és civil szervezetekkel azzal a céllal, hogy a magyar filmkultúra értékei hozzáférhetővé váljanak a hazai könyvtári rendszeren keresztül.

A KönyvtárMozi szolgáltatás az ötezer lakos alatti kistelepülések könyvtárai számára biztosít lehetőséget filmek vetítésére. A kezdeményezés célja, hogy a mozival nem rendelkező kistelepülések lakói is átélhessék azt a közösségi élményt, amit a mozizás jelent; hozzáférjenek azokhoz az értékes tartalmakhoz, amelyekért eddig városi filmklubokba kellett elmenniük. A könyvtár közösségi tere más programokra is lehetőséget ad, és közvetlenül, a lakóhelyükön képes az ott élőknek kulturális szolgáltatást biztosítani. 

A programban országosan közel 500 település vesz részt. További részletek: www.konyvtarmozi.hu  Megyénkből jelenleg 16 községi könyvtárban működik KönyvtárMozi.

 1. Bajna
 2. Bakonysárkány
 3. Ácsteszér
 4. Császár
 5. Dömös
 6. Ete
 7. Máriahalom
 8. Kesztölc
 9. Kömlőd
 10. Naszály
 11. Pilismarót
 12. Szákszend
 13. Tardos
 14. Tarján
 15. Vértesszőlős
 16. Vértestolna

A JAMK Megyei Ellátási és Módszertani Osztálya óravázlatokat készített a KönyvtárMozi foglalkozásokhoz, hogy a vetítést követően lehetőség legyen a látottak, hallottak megbeszéléséhez, feldolgozásához. (Rövidesen újra feltöltjük)