KönyvtárMozi

A kulturális alapellátás kiszélesítéséért és a kulturális alapú közösségépítésért az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága, valamint az Informatikai és Könyvtári Szövetség megállapodást kötött szakmai és civil szervezetekkel azzal a céllal, hogy a magyar filmkultúra értékei hozzáférhetővé váljanak a hazai könyvtári rendszeren keresztül.

A KönyvtárMozi szolgáltatás az ötezer lakos alatti kistelepülések könyvtárai számára biztosít lehetőséget filmek vetítésére. A kezdeményezés célja, hogy a mozival nem rendelkező kistelepülések lakói is átélhessék azt a közösségi élményt, amit a mozizás jelent; hozzáférjenek azokhoz az értékes tartalmakhoz, amelyekért eddig városi filmklubokba kellett elmenniük. A könyvtár közösségi tere más programokra is lehetőséget ad, és közvetlenül, a lakóhelyükön képes az ott élőknek kulturális szolgáltatást biztosítani. 

A programban országosan közel 500 település vesz részt. További részletek: www.konyvtarmozi.hu  Megyénkből 14 községi könyvtár regisztrált eddig:

 1. Bajna
 2. Bakonysárkány
 3. Ácsteszér
 4. Császár
 5. Dömös
 6. Dunaalmás
 7. Ete
 8. Máriahalom
 9. Kesztölc
 10. Kömlőd
 11. Naszály
 12. Pilismarót
 13. Szákszend
 14. Tardos
 15. Tarján
 16. Vértesszőlős
 17. Vértestolna

A JAMK Megyei Ellátási és Módszertani Osztálya óravázlatokat készített a KönyvtárMozi foglalkozásokhoz, hogy a vetítést követően lehetőség legyen a látottak, hallottak megbeszéléséhez, feldolgozásához. (Rövidesen újra feltöltjük)