KönyvtárMozi szakmai program – ízelítő az elhangzottakból

Írta: Szilassi Andrea

Amint azt előzőleg már beharangoztuk, 2019. november 19-én sor került őszi szakmai rendezvényünkre, amelyet a KönyvtárMozi témakörére építettünk. Az eseményen a JAMK Megyei Módszertani és Ellátási Osztályának munkatársai, és Mikolasek Zsófia igazgató mellett részt vett Bakonysárkány, Neszmély, Császár, Ete és Kocs könyvtárosa. Csépről Nagyné Szabó Judit kolléganőnk a YouTube-on keresztül tudta követni (kisebb késleltetéssel) az eseményeket.

Az eseményt Fábián Ildikó osztályvezető nyitotta meg. Köszöntője után Török Csaba levetített egy filmet arról, hogy épül – szépül a József Attila Megyei és Városi Könyvtár új központi épülete. A film Mikolasek  Zsófia munkája. Ezt követően rátért előadásának fő mondanivalójára, amelyben összefoglalta a KönyvtárMozival kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és forrásokat.

Fábián Ildikó köszöntője és Török Csaba előadása videófelvételen:

Ezt követően Mikolasek Zsófia következett. Ő a KönyvtárMozi filmpakk létrehozásának céljáról és tartalmáról beszélt, melyekből gyermek- és felnőtt közönségnek is készült egy-egy csomag. Előadása végén kérdéseket tettek fel a vendégek – ezt is hallhatjuk a felvételen. Prezentációja: Filmpakk-Mikolasek-Zs

Az előadások után kötetlen beszélgetés következett, kávé, üdítők, pogácsa és más sütemények mellett. Majd átvonultunk a gyermekkönyvtár helyiségébe, ahol egy KönyvtárMozi foglalkozást láthattunk a tatabányai SmartSchool 1-3. osztályos gyermekeinek részvételével. Mikolasek Zsófia Lázár Ervin egyik meséjét, és az ebből készült kisfilmet használta fel a gyermekfoglalkozáshoz (Vacskamati virágja). Ezután a kollégák animálása következett: néhány játékos foglalkozás, majd egy KönyvtárMozi film vetítése (Gondolatok a pincében címmel), és beszélgetés a látottakról.

Hozzászólás