Vezetékes telefonunk nem működik!

Ezúton értesítjük tisztelt ügyfeleinket és a kistelepülési könyvtárosokat, hogy költözés miatt a vezetékes telefonunk nem elérhető. 
Megértésüket köszönjük!

Idén is volt KemGuru olvasótábor Pilismaróton

Írta: Fábián Ildikó

Nagy reményekkel indultunk neki az idei olvasótábornak, hiszen már tavaly megfogalmazódott bennünk a központi téma: a képregények. Az ötletet a gyerekektől kaptuk előző évben, akik közül néhányan – nagy Marvel rajongóként – egész héten Thorról és Vasemberről meséltek nekünk.
Így aztán 2020 februárjában elindult 4 fordulóból álló Képregény-totónk, amelyen nagyon sokan vettek részt a településen élő fiatalok közül (ki több, ki némileg kevesebb sikerrel). Szerencsére nem szegte kedvüket a járványhelyzet és a kijárási korlátozás sem, hiszen online is beadhatták a megfejtéseket honlapunkon keresztül. A legkitartóbb és legfelkészültebb olvasóink ajándéka pedig az volt, hogy eltölthettek velünk egy egész hetet Pilismaróton a Duna-Liget üdülőben 2020. július 6. és 10. között.

“Idén is volt KemGuru olvasótábor Pilismaróton” bővebben

Textlib tanfolyam – nem csak kezdőknek

Írta: Fábián Ildikó

Még 2020 elején elvégeztünk egy digitális kompetencia felmérést a KSZR-hez tartozó települési könyvtárosok körében, mely segítségével körvonalazódott bennünk, melyek azok a területek, amelyekben könyvtáros kollégáink úgy érzik, hiányosságuk van. Sajnos a tavasszal kialakult járványhelyzet miatt végül csak nyár elején tudtuk elkezdeni az érdemi oktatást.
A Textlib integrált könyvtári rendszer megismertetésével kezdtük a tanfolyamok sorát, hiszen a megye 60 KSZR-es településének csaknem 80 %-ában már működik ez a program. Mivel azt szeretnénk, hogy a könyvtárosok minél hatékonyabban tudják kezelni a Textlib-et, így első körben az olvasószolgálati és a dokumentum-feldolgozási modulok használatát mutattuk be az érdeklődőknek.

“Textlib tanfolyam – nem csak kezdőknek” bővebben

Meghívó TextLib tanfolyamra

Szeretettel várjuk az érdeklődő kollégáinkat a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban megrendezésre kerülő szakmai napunkra.

Helyszín: 2800 Tatabánya, Szent Borbála tér 6/C. 2. emelet.

Időpont: 2020. július 20.

Jelentkezni 2020. július 17-ig lehet.

A gyakorlati oktatáson maximum 10 fő részére tudunk helyet biztosítani, ezért túljelentkezés esetén előreláthatólag 2020 szeptemberében megismételjük a tanfolyamot.

A tanfolyam részvételi díja 500 Ft, amelyet a helyszínen kérünk befizetni. “Meghívó TextLib tanfolyamra” bővebben