Történelmi vetélkedő Tarjánban

Írta: Tomasovszky Edit és Fábián Ildikó

A Tarjáni Német Nemzetiségi Általános iskola idén 3. alkalommal rendezett komplex történelmi-irodalmi-művészeti csapatversenyt a térség iskoláinak 2019. március 20-án. Decemberben a Mátyás királlyá választásának 560. és születésének 575. évfordulója alkalmából került meghirdetésre a levelezős forduló, melynek döntőjébe 7 csapat került be.

A vidám hangulatú és játékos csapatversenyben történelmi és irodalmi feladatokat oldottak meg a gyerekek, iniciálét készítettek, jelenetet adtak elő. Ügyességüket, kreativitásukat is megvillanthatták, amikor elkészítették a király és a királyné koronáját, valamint az udvari bolond sipkáját. De felejthetetlen perceket okoztak a többi csapatnak és a zsűri tagjainak is, amikor mindenféle praktikákat bevetettek, hogy szórakoztassák „az uralkodót”. A jól felkészült és lelkes csapatok közül végül az alábbiak kerültek ki győztesen:

  1. Hunyadi négyes (Dózsakerti Váci Mihály Általános Iskola, Tatabánya)
  2. Aranykacsa (Kőkúti Általános Iskola – Fazekas Utcai Tagintézménye, Tata)
  3. Tűzben edzettek (Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI, Tatabánya)

Az első helyezettek a József Attila Megyei és Városi Könyvtár jóvoltából e-book olvasóval, illetve minden diák értékes könyvjutalommal térhetett haza.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Fotó: Kiss T. József

Hozzászólás