Kömlődön is megújult a könyvtár

Írta: Fábián Ildikó

Két héttel a vértesszőlősi könyvtárátadó után ismét magunkra ölthettük az ünneplő ruhánkat, hiszen 2019. április 5-én délután megnyitotta végre kapuit az érdeklődők előtt Kömlőd község új, nagyobb és modernebb könyvtára.

A munkánk ebben a projektben szintén már 2018-ban elkezdődött, de ezúttal a József Attila Megyei és Városi Könyvtár nagyobb részt vállalt nemcsak a költségekből, de a szakmai feladatok ellátásából is. Első körben selejteztünk és jelzeteltünk, majd amikor a települési önkormányzat végzett az új épület felújításával, megkezdtük a berendezések és az informatikai eszközök beszerzését is. Nagy segítségünkre volt Kovács Mihályné, Erzsike könyvtáros kolléganőnk, aki az egész „műveletet” koordinálta, és amellett, hogy folyamatosan egyeztetett a szakemberekkel, volt ideje és energiája felrakni az állományt a vadonatúj polcokra, majd otthonossá varázsolni a könyvtárat. Többek között ezért is ítéltük oda számára tavaly év végén „Az év Komárom-Esztergom megyei kistelepülési könyvtárosa” vándordíjat.

A megnyitón Bogáth István polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőnek, aki nagy örömét fejezte ki, hogy egy könyvtár átadóján vehet részt, hiszen a tudás és a kultúra ilyen módon történő terjesztése mindig is a szívügye volt és marad is örökre. Őt követte beszédével dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, majd Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke. Mindketten kiemelték mondandójukban a kistelepülésekkel történő szoros együttműködés jelentőségét, és jövőbeni támogatásukról biztosították a település lakóit. Végül Mikolasek Zsófia, a JAMK igazgatója kapott szót, aki jó szívvel ajánlotta az érdeklődőknek a községi könyvtár megújult tereit és szolgáltatásait, köztük a hamarosan induló KönyvtárMozit is.

Az eseményre a koronát a lelkes helyi asszonyok finomabbnál finomabb édességei tették fel, így nemcsak boldogan és elégedetten távozhattunk a rendezvényről, de jóllakottan is. 

Hozzászólás