„A nagy háború” – Történelmi és műveltségi vetélkedő Leányváron

Írta és a fotókat készítette: Pócsföldi Gáborné

A tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtár támogatásával a Leányvári Községi Könyvtár, valamint a Leányvári Erdély Jenő Általános Iskola  “ Nagy háború” címmel megyei komplex történelmi és műveltségi vetélkedőt hirdetett . A verseny témája az I.  világháború története volt.

A verseny hagyományainkhoz híven 2 fordulóból állt. Az első forduló egy levelezős verseny volt, ahol  a feladatlapokat postai úton kellett a megadott határidőig visszajuttatni a helyi könyvtárba. Az iskolai könyvtár a megoldott feladatsort továbbította  Leányvárra a községi könyvtárosnak, aki összegyűjtötte a beérkező borítékokat, majd átadta a szaktanárnak elbírálásra.

A második fordulóba a  legeredményesebben teljesített 10 csapat nyert meghívást.

A döntőre 2019. április  4  -én került sor Leányváron, a Farkas János Művelődési Ház nagytermében.

 A korábbi évekhez hasonlóan Csernyák Attiláné Zsuzsa néni  állította össze a feladatokat. A három fős csapatok fegyelmezett figyelmét igen csak lekötötte a 9 + 1 feladat megoldása, mint ahogyan a felkészítő tanárokból álló, kilenc  fős zsűriét is.

A vetélkedő dobogósai:

  1. „ CSINGTAO hősei” Kisfaludy M. Ált. Isk. Környe
  2. „ BRIT TUDÓSOK ” Babits M. Ált. Isk. Esztergom
  3. „ UTOLSÓ OFFENZÍVA” Kincses J. Ált. Isk. Kesztölc

Az ajándékokat ünnepélyes keretek között adta át Hanzelik Gábor, Leányvár Község Önkormányzata polgármestere, Nagyné Engler Zsuzsanna, a Leányvári Erdély Jenő Általános Iskola igazgatónője, továbbá Fábián Ildikó, a József Attila Megyei és Város Könyvtár Megyei Ellátási és Módszertani Osztályának vezetője, és Csernyák Attiláné Zsuzsa pedagógus.

Az első helyezett csapat az értékes könyvcsomag mellett egy társasjátékot is kapott. Felkészítő tanáruk könyvet vehetett át munkája elismeréseként. A második helyezett csapat ajándékcsomagjában könyv és társasjáték lapult, felkészítő tanáruk pedig  ajándékkönyvet kapott. A harmadik helyezett csapat   könyvet , tanáruk pedig  ajándékkönyvvel gazdagodott.

Nagyon szépen köszönjük a  megyei könyvtárnak, hogy az idén is biztosította számunkra az értékes könyvcsomagokat, ezzel segítve  a vetélkedő színvonalas lebonyolítását. Végezetül gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak.

Hozzászólás