Ha ősz, akkor (is) könyvtárátadó – Neszmélyen

Írta: Fábián Ildikó

A nyári szünet előtt az utolsó simításokat is elvégeztük a felújított neszmélyi könyvtáron, így az új tanév kezdete jó alkalmat biztosított az önkormányzat és az iskola vezetése számára, hogy megmutassa a nagyközönségnek is a kívül-belül megújult Launai Miklós Református Iskolát, és benne a barátságos, modern könyvtárat. A rendhagyó ünnepségre 2019. szeptember 4-én került sor a neszmélyi református templomban, ahol hálaadó istentiszteletre várták az érdeklődőket.

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke nyitotta a köszönetet mondók sorát, és megosztotta a hallgatósággal gondolatait arról, milyen szerencsések a diákok, hogy ez a felújítás létrejöhetett, és így mindennapjaikat ezen túl biztonságos, tiszta környezetben élhetik. Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő beszédében a Makovecz Imre által tervezett épület szépségét méltatta, s megemlítette, hogy most már tényleg méltó helyen folyik a művészeti oktatás az iskola falain belül. Ezt követően Janovics István polgármester tartott beszámolót az építkezésről, és elismeréseket adott át a kivitelezők számára. Dörömbözy Margit igazgatóasszony köszöntője után az iskola diákjai és tanárai adták elő ünnepi műsorukat.

A tanintézménybe visszatérve állófogadás keretében mindenki megcsodálhatta a küllemében is megújult könyvtárat, amelyet a gyerekek és a felnőttek egyaránt használhatnak nemcsak tanulásra, de akár társas összejövetelekre is. Hiszen ki ne szeretne elnyújtózni a babzsákokon és órákon át csevegni a barátaival?!

Így nézett ki a felújítás előtt a neszmélyi könyvtár:

Képek a megújult könyvtár hétköznapjaiból:

A fotókat Tóth Andrásné készítette.

 

Hozzászólás