Könyvtárfelújítás Tarjánban is

Írta: Fábián Ildikó

Az ünneplés tovább folytatódott az ősz során, mert még két település döntött úgy, hogy hivatalosan is átadja kibővített és megújult könyvtárát az olvasók számára, az Országos Könyvtári Napok idejére időzítve.

2019. október 2-án a Tarjáni Német Nemzetiségi Általános Iskola egy nagyszerű rendezvény keretében köszönte meg a rengeteg segítséget nemcsak az önkormányzatnak, hanem a József Attila Megyei és Városi Könyvtárnak is.

Palatin Anna igazgatóasszony kiemelte, mekkora jelentősége van annak, hogy sikerült egy tanteremből színes, vidám és kényelmes olvasóteret kialakítani, amely méltó kiegészítése lett a „régi” könyvtárhelyiségnek. Marx Ernő polgármester és dr. Völner Pál országgyűlési képviselő egyaránt örömét és elégedettségét fejezte ki, amiért sikerült forrásokat találni nemcsak az iskola, de a könyvtár felújítására is. A köszöntők zárásaként Mikolasek Zsófia, a JAMK igazgatója reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a jövőben még több diák látogatja majd meg a „tudás tárházát” (és hozzák a szüleiket is). Az iskola tanulóinak zenés-verses produkciói után következett a nemzeti színű szalag átvágása, amelyből csaknem mindenkinek jutott egy kis darab emlékbe. Az ünnepség zárásaként a Könyvtári Hét „Ültess fát, olvass alatta könyvet!” kampánya keretében még egy szivarfát is elültettek az egybegyűltek.

A gyerekeket ezután ismét várta az iskolapad, mi könyvtárosok azonban folytattuk még egy kicsit a „csapatépítést” Bula Imréné kolléganőnk jóvoltából, de ez már egy másik történet.

Ilyen volt a könyvtár a felújítás előtt:

És a megszépült könyvtár:

A fotókat Halász Adél készítette.

Hozzászólás