Könyvtárfelújítás Úny településen

Írta: Fábián Ildikó

Még ki sem pihentük az előző két könyvtárátadó fáradalmait, amikor ismét ünneplőbe kellett öltöznünk, hiszen vártak bennünket Únyra 2019. október 4-én délután. Ezen a harmadik, a megyezászló átadásával egybekötött megnyitón is kitettek magukért a szervezők.

Az eseményt dr. Völner Pál országgyűlési képviselő nyitotta meg. Nagy örömét fejezte ki az iránt, hogy azon a héten már a második könyvtárat adhatja át a megyében. Köszöntőjét a helyi kisiskolások magyar és német nyelvű műsora követte, vidám perceket szerezve ezzel a jelenlévőknek. Ezután a megyezászló átadása következett. Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Pósfai József polgármester kapott szót: beszámolt az utóbbi évek fejlesztéseiről, és megköszönte a kapott támogatásokat, amelyek hozzájárultak a település élhetőbbé és modernebbé tételéhez.

Ezután következett a könyvtár hivatalos átadása, a nemzetiszínű szalag átvágása. A hangulat fokozásáról befejezésképpen a Kávészünet zenekar gondoskodott, egy másik Popovics György közreműködésével, fantasztikus énekhangjával. Megzenésített verseik kicsiknek és nagyoknak egyaránt a kedvére voltak. Elhallgattuk volna még őket órákig, de várt bennünket a terített asztal és vele vidám beszélgetések, a látogatókat pedig az új helyre költözött és megújult könyvtár felfedezése.

Könyvtárszépítő munkánk azonban még nem ért végett, hiszen időközben befejeződni látszik már Annavölgy és Dunaszentmiklós berendezése is, így hamarosan ismét leporolhatjuk a báli cipőt, hogy a nagyközönség elé tárhassuk a szép, új és felhasználóbarát könyvtárainkat.

Ilyen volt a felújítás előtt:

Ilyen lett utána:

A fotókat Halász Adél készítette

Hozzászólás